Nyíltan, egyenesen, őszintén magamról, az életemről

2018. november 05. 11:53 - tenshinotamago

szubsztancia

olyan tiszta minden.
nincs már mit kérdezni, nincs már kit kérdezni.
magam vagyok csak itt, mindehol.
most ide jutottam, ahol nincs semmi tennivaló.
megjelenik viszont egy fiú, és annak az élete.
ez az élet az ő filmje.
a forgatókönyv írójának kilétét homály fedi, mintha néha beleszólhatna a rendezésbe, de leginkább csak reagál helyzetekre ez a srác.
színész. semmit sem irányíthat valójában.
a fiú idemegy, odamegy, ezt csinál, azt csinál.
mostanában nagyon keveset örül dolgoknak. inkább mélabús, egyedül van (valamire biztos nagyon készül az író). persze a bánatát, fájdalmát mélyen megéli, sokat sír, magányába merül, vágyakozik valami után, ami számára teljesen elérhetetlennek tűnik, de vágya csak nem illan el. vele van, benne van egy lány is. szereti, kívánja őt, nem tudja kiverni a fejéből. pedig szeretné, de az író nem engedi meg. valamiért nem lehet a lány ővele. így kel lennie. fájdalom, gyötrelem jár mindezzel, és ezen muszáj keresztül mennie, így halad ez a történet. ennek is meg lesz az értelme. a fiú legalábbis így gondolja. nem akar kikerülni semmit. azt kell megélni, amit hoz az élet. a tudomásul nem vétel, tagadás, elfojtás csak rosszhoz vezethet, abból lesznek az igazán nagy bajok. ezért hagyja fájni az egészet.
ez nem mazochizmus, ezt nem ö csinálja, ez nem az ő szándéka, ez csak megtörténik vele, ő pedig megengedi megtörténni. elfogadja a filmjét, de tud közben valamit, amit szerinte csak kevesek: a filmje csupán nagy káprázat, akár az ő szerepe. szemfényvesztés. ő maga pedig valahol az egész mögött van. valami megragadhatatlan. az origó.

erre emlékezteti magát rendszeresen. ez több, mint elég. itt van csak igazán nyugalomban. ezt mélyebben éli most meg, mint valaha.

megkönnyebbül. a film pedig pereg tovább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ittazeletem.blog.hu/api/trackback/id/tr214354103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nyíltan, egyenesen, őszintén magamról, az életemről
süti beállítások módosítása